januari 31

Unieke fotografielocaties in Antwerpen

Antwerpen heeft naast onze eigen Rentaloft binnenlocatie (tuurlijk!) uiteraard nog heel wat meer unieke locaties. Hieronder plekjes die zeker een bezoekje waard zijn, en perfect geschikt zijn voor fotoshoots.

Locatie1: Het Groen Kwartier 

Op een terrein van 7,7 bouwen projectontwikkelaars Vanhaerents en Matexi meer dan 400 wooneenheden (woningen, appartementen, lofts). Een belangrijke trekpleister van deze site wordt het restaurant La Chapelle van Sergio Herman en Nick Bril. La Chapelle opent begin 2014 zijn deuren. Hieronder Herman zelf hierover aan het woord:

Ook André Duval, mede-oprichter en ex-CEO van reclamebureau Duval Guillaume heeft zijn zinnen gezet op Het Groen Kwartier. Duval zal de oude Stookplaats van het voormalige Antwerpse Militair Hospitaal ombouwen tot een co-working space, een ruimte waar jonge kunstenaars en creatieve geesten kunnen werken en vooral samenwerken.

Voor fotokiekjes moet je in deze buurt zijn omdat het een nieuwe, originele en groene omgeving is. En omdat Rentaloft vlakbij het Groen Kwartier ligt.

Adres: Marialei- Lange Leemstraat - Boomgaardstraat, 2018 Antwerpen

Locatie 2: Museum aan de Stroom (vaste waarde!)


Het MAS in Antwerpen is ondertussen uitgegroeid tot één van de topbestemmingen voor toeristen uit de regio van Antwerpen. Niet alleen de architectuur spreekt aan, maar vooral het panoramisch uitzicht over de stad Antwerpen en haar skyline resulteert in een adembenemende sfeer. Foto’s nemen in het museum is toegestaan zolang er niet geflitst wordt en er een toegangsticket wordt betaald voor de privé gedeelten.

Adres: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen

Locatie 3: St-Anna strand (zomerwaarde!)

Het St-Annastrand is de zomertrots van elke Antwerpenaar. Met 10.000 m2 recreatieve ontspanningsruimte in openlucht is het beter bekend als “De Plage”. Hier kom je op zomerse dagen een mengelmoes van mensen tegen die ontspannen de zon tegemoet gaan temidden van het groen en met bijzonder zicht op de skyline van Antwerpen. Als je op de dijk van Sint Anneke de Schelde en de passerende zeilbootjes wilt zien, is er maar één terras dat voldoet. Plaasj Kaffee ligt als enige op de dijk, en is met een grote speeltuin heel kindvriendelijk. Ook ideaal geschikt als locatie voor personeelsfeestjes!

Adres: St-Annastrand, Wandeldijk, Linkeroever

Antwerp, Belgium - August 11, 2015: People at the entrance of the Zoo downtown in the city Antwerp

Locatie 4: Centraal Station en Zoo van Antwerpen

Niet meteen de meest originele locatie van Antwerpen, maar wel een klassieker. Wist je trouwens dat het Amerikaanse weekblad Newsweek het station in februari 2009 bij de wereldtop plaatste? De setting van het centraal station is ideaal voor portretfotografie. De combinatie van grandeur van weleer, moderne bijbouw, treinen en een gezellige drukte leveren een resultaat op dat bij nagenoeg elk fotoshoot past. Veel koppels (met kinderen) combineren deze locatie met een bezoekje aan de Zoo van Antwerpen, vlak naast het station. Starbucks voor koffie is trouwens ondertussen passé, daarvoor zijn er te veel betere alternatieven. En voor zij die eens een andere setting wensen.

Persoonlijk zou ik ook aanraden eens post te vatten helemaal bovenaan de Antwerp Tower aan de Keyserlei. Je hebt er een prachtig zicht op dat Centraal Station en de rest van de stad.


Locatie 5: Park Spoor Noord

In 2009 werd met grote trom een nieuw park geopend in het noorden van Antwerpen. Een verlaten spoorwegterrein van de NMBS dat omgebouwd werd tot een groene oase en sindsdien een trekpleister is voor de Antwerpenaar en zijn gezin. Park Spoor Noord is vooral één grote groene weide, met speelvoorzieningen voor de jeugd, twee fonteinen, een skatepark, fiets- en wandelvoorzieningen. In het oostelijk deel ligt de klemtoon op sportvoorzieningen, zoals pingpontafels, basketbalvelden en dergelijke mee. Ook worden in het park allerlei voorstellingen georganiseerd, onder meer in de Cargo-Loods, een van de spoorweggebouwen die werd behouden. Het is ook de ideale locatie voor een verjaardagspicknick of babyborrel.

Adres: Damplein, 2060 Antwerpen


Locatie 6: Voetgangerstunnel

Wie te voet of per fiets van op Linkeroever naar de Antwerpse binnenstad wil, neemt sinds de jaren dertig de voetgangerstunnel. De 572 meter lange tunnel biedt een originele locatie die je nergens anders in Vlaanderen zal terugvinden. Ideaal voor foto’s met nadruk op (scherpte-)diepte. De voetgangerstunnel figureerde ook in enkele populaire series en films waaronder Zone Stad en Kaat & Co.

Adres: Sint Jansvliet, Antwerpen

Laat maar weten of jij nog unieke Antwerpse fotolocaties kent, dan voeg ik ze gewoon toe aan dit lijstje.

UNIEK & INspirerend

Rentaloft  is beschikbaar!

Op zoek naar een top-locatie in Antwerpen voor jouw fotoshoot?


Tags


Dit kan je ook interesseren...

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Contacteer Rentaloft

Naam*
E-mail*
Boodschap
0 of 350
× Hoe kan ik je helpen?