juni 28

Hoe unieke fotoshoot locaties vinden in jouw stad?

Je beschikt over de juiste fotografische vaardigheden. Je wil super graag op verkenning, maar je kleine budget als creatieveling en fotograaf laten het niet toe.

Hoe vind je dus de beste foto's? Je vindt unieke opnamelocaties in jouw eigen stad!

Waarom is het vinden van de juiste fotoshootlocatie essentieel?

Hoe uitstekend je fotografische vaardigheden ook zijn, de meeste mensen zullen je altijd vragen: "Waar heb je deze foto ingeblikt?" De door jou gekozen fotoshoot-locatie kan anderen inspireren en ze direct 'wauw' laten zeggen.

Bovendien kan het thema of evenement de locatie van de fotoshoot bepalen. Als je op zoek bent naar een shoot voor je bruiloft, dan zal de locatie veel onderzoek vergen. Je zult de plekken met de beste landschappen en uitzichten moeten vinden. Voor modelbouwprojecten zou zelfs een huurstudio voldoende zijn.

De kern van de zaak? Het vinden van de perfecte fotoshootlocatie is net zo cruciaal als de selectie van apparatuur. Niemand wil tenslotte dat de achtergrond van zijn foto's gewoon meh is!

Tips om gemakkelijk fotoshootlocaties in jouw stad te vinden

Scouten van unieke locaties is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Als fotograaf wil je immers altijd plekken ontdekken waar nog nooit iemand is geweest. Maar dat is soms lastig. Laten we dus uitpakken hoe je de verborgen juweeltjes in je stad kunt vinden.

1. Bepaal het thema

De zoektocht naar de juiste locaties begint bij het bepalen van je thema. Naar wat voor soort fotoshoot locatie ben je op zoek? Wil je fotografie naar aanleiding van de trouw? Is het een modellenopdracht? Onthoud dat je hier en daar geen dingen door elkaar haalt. Een locatie voor een pre-weddingshoot zal hoogstwaarschijnlijk niet werken voor een modelshoot.

Laten we zeggen dat je een vintage thema wilt. Dan is een achtergrond als een museum, historisch gebouw of tuin logisch. Dus als je eenmaal het thema van de fotoshoot kent, is het gemakkelijk om een locatie te vinden die daarbij past.

2. Benut de kracht van Instagram

Instagram is niet alleen het favoriete socialemedia-platform, maar ook de beste bron om nieuwe opnamelocaties in je stad te verkennen. Typ "locatie" of "adres" in de zoekbalk van Instagram en kijk welke oriëntatiepunten verschijnen. Klik op de resultaten en je krijgt geweldige ideeën voor opnamelocaties in en rond je stad.

Het kan ook inzicht bieden in welke hoek het beste is voor fotografie op die specifieke locatie. Instagram is ook een uitstekend platform om te zoeken naar evenementen die in jouw stad plaatsvinden. Gebruik ze als je volgende fotoshootlocatie.

3. Vraag om aanbevelingen

Er gaat niets boven een persoonlijke aanbeveling. Vraag dus eens rond. Vind de favoriete plekken van mensen die je kent in de stad, van klanten tot collega's. Een andere super goede manier is contact op te nemen met de lokale fotografen. Vraag ze naar de locaties die ze graag keer op keer bezoeken.

4. Probeer oude locaties met een nieuw perspectief

Een nieuw perspectief vastleggen betekent ongebruikelijke hoeken proberen om geweldige foto's te maken van de plaatsen waar je al gefotografeerd hebt. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een drone en luchtfotografie proberen van een locatie in de stad waar je van houdt. Probeer foto's te maken in verschillende weersomstandigheden en ongebruikelijke tijden. De sleutel hier is om je te concentreren op de kerndetails van de locatie.

5. Gebruik je eigen huis

Als je moeite hebt om opnamelocaties in je stad te vinden, kan je beginnen met wat je beschikbaar hebt. Natuurlijk, je 'oost west thuis best'. De trend voor binnenfotografie zit in de lift en zal niet snel verdwijnen.

Bovendien voelen mensen zich thuis meer op hun gemak dan op welke buitenopnamelocatie ook, hoe mooi de locatie ook is. Als ze zich eenmaal op hun gemak voelen, kun je gemakkelijk hun foto vastleggen. Als fotograferen bij je thuis echter geen optie is, kan je nabijgelegen appartementen verkennen om een huurwoning te vinden.

Maak een lijstje van alle fotoshootlocaties in jouw stad

Als je eenmaal een aantal unieke locaties hebt gevonden, is het altijd een goed idee om er een lijst van te maken en deze te gebruiken voor toekomstige fotografie-opdrachten. Als je bijvoorbeeld een unieke plek ontdekt met prachtige zonsondergangen, kun je die locatie gebruiken voor modelopdrachten of trouwfotografie.

Hoe houd je de informatie bij de hand? Gebruik een Google Docs-spreadsheet. Omdat het in de cloud staat, heb je er altijd toegang toe door in te loggen op je e-mail. Een andere methode om de informatie op te slaan is het gebruik van Google Maps. Je kunt inloggen op je Gmail-account en je eigen kaart maken. Na elk uitje kun je pinnen toevoegen aan locaties, ze een naam geven naar keuze en notities toevoegen.

Ga nu op ontdekkingstocht. Want dat is uiteindelijk de eerste stap naar het vinden van fotoshootlocaties in jouw stad!

UNIEK & INspirerend

Rentaloft  is beschikbaar!

Op zoek naar een top-locatie in Antwerpen voor jouw fotoshoot?


Tags

Fotografielocaties, Fotoshootlocaties, Fotoshootlocaties bij jou in de buurt, Unieke fotoshootlocaties


Dit kan je ook interesseren...

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Contacteer Rentaloft

Naam*
E-mail*
Boodschap
0 of 350
× Hoe kan ik je helpen?