juni 30

Hoe een geschikte locatie vinden voor je video?

0  comments

Wanneer je een video opneemt, is de locatie een van de belangrijkste dingen om over na te denken. Door je locaties van tevoren goed te scouten, zorgt je ervoor dat alles soepel verloopt tijdens de productie. Het geeft je ook een beter idee van hoe het eruit zou kunnen zien op de camera, wat waardevolle tijd kan besparen op de set. Er komt veel kijken bij het scouten, dus hier zijn een paar van de belangrijkste factoren om in gedachten te houden.

1. Scout op het juiste moment

Je zult de locatie willen verkennen rond hetzelfde tijdstip van de dag waarop je van plan bent te gaan fotograferen, vooral als het buiten is. Dit zorgt ervoor dat de lichtomstandigheden vergelijkbaar zijn met wat ze daadwerkelijk zullen zijn tijdens de productie. Let op waar de zon is en wat voor weer het is. Dit heeft invloed op de kwaliteit van het licht, de schaduwhoeken en hoeveel contrast je scène zal hebben. Door de juiste omstandigheden te controleren, kan je beslissen welke verlichtingstools je nodig hebt om de look te krijgen waar je voor gaat. Er zijn een paar geweldige apps die GPS gebruiken om het pad van de zon gedurende de dag te laten zien, dus bekijk die en zie hoe de verlichting in de loop van de tijd zal veranderen.


2. Verlichting


Verlichting is een van de belangrijkste factoren om een video er professioneel uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scène goed verlicht is en niet de verkeerde sfeer afgeeft. Als je video licht en vrolijk moet zijn, wil je geen humeurige, contrastrijke verlichting. Bekijk hoeveel licht je locatie natuurlijk heeft en bepaal hoeveel licht je binnen moet brengen. Gebruik praktische lichtbronnen zoals bureaulampen of ramen en plaats je acteurs strategisch. Je wilt voorkomen dat je rechtstreeks in een raam schiet, omdat dat je acteur gaat silhouetteren en je achtergrond volledig overbelicht (tenzij je een heleboel verlichting hebt die past bij de belichting buitenshuis).

Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden is de kleurtemperatuur. Je kunt dit in je voordeel gebruiken om contrast te creëren, maar als het niet goed wordt gecontroleerd, kan het je opname verpesten. Daglicht is meestal rond de 5500K (Kelvin), wat een meer blauwachtige tint heeft dan de 3200K-lampen die doorgaans in huizen worden aangetroffen. Het gemakkelijkste wat je kunt doen als je een beginner bent, is om het daglicht in balans te houden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over verschillende kleurtemperaturen. De meeste TL- of LED-lampen zijn tegenwoordig daglichtgebalanceerd, nog een reden waarom dat vaak goede keuzes zijn.

3. Geluid


Vaak zien mensen bij het opnemen van video geluid volledig over het hoofd. Geluid is van cruciaal belang voor een productie van professionele kwaliteit. Let goed op de kwaliteit van het geluid in de ruimte. Je wilt grote kamers met harde oppervlakken vermijden, omdat deze je stem weerspiegelen en meer galm creëren. Als dat het effect is waar je voor gaat, is het nog steeds beter om een schone, heldere opname te hebben. Gebruik dekens, vloerkleden, schuim... alles wat zacht is, dempt het geluid en houdt het beter controleerbaar.

Houd rekening met de geluiden om je heen. Sta je naast een druk kruispunt, of een brandweerkazerne waar regelmatig een alarm afgaat? Soms kunnen externe geluiden een shoot verpesten, zelfs in een gecontroleerde omgeving. 


4. Ken je omgeving

Dit sluit aan bij de vorige geluidstip. Welke elementen zijn er om je heen die je schot kunnen beïnvloeden? Als je in het openbaar fotografeert, heb je geen controle over wat er op de achtergrond gebeurt. Als je consistentie wil, na opname, wil je in een omgeving zijn die je volledig kunt beheersen. Het is het beste om uw locaties van tevoren goed te beveiligen en ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van mogelijke problemen. Het is ook een goed idee om iedereen in de buurt ervan op de hoogte te stellen dat je gaat filmen. Zorg indien mogelijk voor iemand die ervoor zorgt dat niets de productie in de weg staat.

5. Toegankelijkheid

Is je locatie goed bereikbaar? Denk na over wat voor soort uitrusting je mee moet nemen, evenals de grootte van je crew. Moet je creatieve oplossingen bedenken om de foto te krijgen die je wil? Kunnen je crewleden de locatie gemakkelijk vinden en bereiken? Hebben ze parkeergelegenheid als ze daar aankomen? Zullen buren klagen over je grote verlichtingsopstellingen? Heeft de locatie wel de kracht die je nodig hebt? Heb je verlengsnoeren of stekkerdozen nodig?

6. Toestemming

Toestemming is iets dat zeker niet over het hoofd mag worden gezien. Stel je voor dat je al je apparatuur klaarzet en al je crewleden klaarzet, alleen om je productie stil te leggen omdat je geen toestemming had om daar te zijn. Technisch gezien heb je een vergunning nodig om in elke openbare ruimte te filmen, dus houd daar rekening mee bij het plannen en werk dat in je budget. Soms kun je zonder problemen op openbare plaatsen filmen, maar hoe groter de productie, hoe groter de kans dat je de aandacht trekt. Gebruik je gezond verstand en behandel elke locatie met respect.

Kleine bedrijven of privé-eigendommen zijn je beste keuze, omdat je meestal iets kunt regelen met de eigenaren. Laat hen weten dat je hun bedrijf helpt promoten of diensten verhandelt in ruil voor de locatie.


7. Maak foto's en notities

Ga rond de locatie en maak zoveel mogelijk foto's. Als je je fotolijst of storyboard al hebt, probeer dan foto's te maken die zo dicht mogelijk bij de foto's passen. Gebruik een stand-in acteur om je compositie, shotontwerp en zelfs belichting uit te werken. Probeer indien mogelijk dezelfde camera te gebruiken waarmee u gaat filmen. Maak aantekeningen van je camera-instellingen, waar je alles wilt instellen en wat je nog meer nodig hebt om de opname er uit te laten zien zoals jij dat wilt. Maak een mockup-storyboard met behulp van de foto's om een beter idee te krijgen van hoe de opnamen er samen uit zullen zien en wat u moet repareren. Dit zal de insteltijd tijdens de productie drastisch verkorten. Je zult ook minder gestresst en beter voorbereid gaan fotograferen, wetende waar alles heen zal gaan.

Dit zijn slechts enkele van de dingen waaraan je moet denken tijdens je locatieverkenning. Probeer van tevoren zoveel mogelijk details te regelen, zodat je voorbereid bent als het tijd is om te fotograferen. Als je de ins en outs van uwje locatie kent, zal de productie soepel verlopen en krijg je gemoedsrust. Het kan ook leiden tot geweldige opname-ideeën die je misschien niet had als je aan een opnamelijst werkte zonder de werkelijke locatie te zien.

Laat zeker weten wat je van deze post vond en of ik iets vergeten ben. 

UNIEK & INspirerend

Rentaloft  is beschikbaar!

Op zoek naar een top-locatie in Antwerpen voor jouw fotoshoot?


Tags

video, videolocati, videolocatie antwerpen, videoshoot


Dit kan je ook interesseren...

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Contacteer Rentaloft

Naam*
E-mail*
Boodschap
0 of 350
× Hoe kan ik je helpen?