juli 16

Hoe organiseer je een succesvolle fotoshoot?

Een zonnige zondagnamiddag, 14.00. De location scout belt aan en komt de loft met een bevriend fotograaf bezoeken. Voor een filmopdracht zijn ze op zoek naar een geschikte locatie. De loft moet alweer op auditie, bedenk ik.

Benodigheden: 

  • Een coole fotostudio of fotografie locatie
  • Fotografie-verlichting
  • Versnaperingen
  • Water, of wat straffer spul

Volg deze instructies

Stap 1. 

Reserveer een goede locatie om je fotoshoot te houden. Bij sommige fotostudio's en productie-bedrijven huur je de studio ruimte per uur, een halve dag of per volledige dag. Je kiest best een studio of locatie die goed verlucht is, aangename muziekmogelijkheden heeft, comfortabel is voor het model dat je fotografeert, en groot genoeg is voor verlichting en apparatuur.

Step 2.

Check goed met de persoon of organisatie die jou inhuurt waarvoor de foto's zullen dienen. Afhankelijk van het project, kan je gevraagd worden om het aangezicht in beeld te brengen, groepsfoto's te maken of een orginele compositie in elkaar te steken.

Stap 3.

Check de ruimte en bepaal de hoeveelheid licht nodig voor de shoot. In de ruimte moet je ook minstens drie wandcontactdozen hebben om overbelasting van de stroomonderbrekers te vermijden.

Stap 4.

Neemt contact op met het model dat je van plan bent te fotograferen en check de beschikbaarheid. Goede afspraken hebben een impact op de voorbereiding, het huren van de apparatuur, en alle items/attributen.

Stap 5.

Je zorgt er best voor dat je twee tot drie dagen voor de shoot alle benodigdheden hebt. Idealiter test je het gehuurde apparatuur al even uit voor aanvang van de shoot. Niets zo vervelends als samen met de styliste en het model te moeten vaststellen dat er een kink in de kabel is.

UNIEK & INspirerend

Rentaloft  is beschikbaar!

Op zoek naar een top-locatie in Antwerpen voor jouw fotoshoot?

Extra tips

We hebben de belangrijste zaken al opgesomd, maar eigenlijk eigenlijk zijn er nog twee belangrijke uitsmijters. 

TIP 1 denk aan het eten

Koop voldoende eten en drinken voor de aanwezigen

Sommige fotoshoots kunnen lang duren, en het is jouw taak ervoor te zorgen dat iedereen zich te allen tijde op zijn gemak voelt.

TIP 2 Wees niet te snel

Vermijd ook het afbreken van de set-up of bepaalde opgezette scenes totdat je zeker bent van het resultaat.

Best ga je het ook al even met je klant snel even aftoetsen. Re-shoots zijn een pak makkelijker als alles nog in dezelfde staat is opgesteld.

Andere tips?

Laat ze ons zeker weten!

UNIEK & INspirerend

Rentaloft  is beschikbaar!

Op zoek naar een top-locatie in Antwerpen voor jouw fotoshoot?


Tags


Dit kan je ook interesseren...

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Contacteer Rentaloft

Naam*
E-mail*
Boodschap
0 of 350
× Hoe kan ik je helpen?